Mexická kuchyně pravděpodobně zaujímá v bastardizaci hned druhé místo po té italské. Tortilla s kuřecím pronikla do menu i průměrného českého podniku a zaručeně mexickou restauraci najdete už i v okresním městě. Stejně jako v případě italské kuchyně v nich ale moc autenticity nenajdete. Podobně mexické týdny v Lidlu vám moc mexických chutí nepřinesou. Přízvisko mexický najdeme v Čechách téměř jakéhokoliv produktu, který je pálivý či je v něm kukuřice nebo fazole.
Pokud chcete v Praze ochutnat pravou mexickou kuchyni, s klidem vám mohu doporučit restaurace Las Adelitas, Little México a Fosil, za kterými stojí opravdoví Mexičané. Neříkám, že jinde nenarazíte na nějaký opravdu mexický pokrm, ale domnívám se, že převládají hlavně tex-mex variace, tedy americká verze mexických pokrmů importovaná k nám.
Resp. co je považováno za mexické, i když to tak vlastně není?